Ervaringen met Siteground WordPress Hosting

siteground

Vanuit Next Day Online BV wordt niet alleen freelance werk geleverd. Doorlopend worden SEO & SEA technieken online getest op eigen testprojecten. Voor deze testprojecten ben ik onlangs op zoek gegaan naar een betrouwbare hosting omgeving die niet al teveel geld kost. Ik kwam bij Siteground terecht.Gezien ik alles in WordPress onderhoud was naast prijs het criteria dat het om een WordPress Hosting partij ging.Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Siteground. Lees hieronder mijn ervaring met deze partij.

Mijn huidige hosting account was een reseller account op Versio en ondanks dat de support aardig was en het tarief bijzonder laag ging ik toch verder kijken. Redenen voor een nieuwe wordpress hosting partij waren:

 • De websites moeten sneller geladen worden;
 • De serverconfiguratie moet ingericht zijn op de werking van WordPress, denk hierbij met name aan het goedzetten van bestandsrechten en bepaalde server plugins die geactiveerd staan;
 • De support moet goed zijn, ik ben wel technisch onderlegd (tot zekere hoogte) maar het kost me teveel tijd. Oftewel, technische vragen moeten makkelijk uit te besteden zijn;
 • Ik zoek een goedkoop tarief. Het zijn testprojecten tot max 25.000 bezoekers per maand. Laat ik voorop stellen dat je bij een serieus project (25.000 of meer) beter richting een cloud of dedicated oplossing kan overstappen. In deze review praat ik dus over een VPS pakket (de eerste stap voor een wat groter website project).

Growbig

Je kunt voor een basis WordPress hosting oplossing kiezen uit een drietal pakketten; Startup, GrowBig, GoGeek. In het eerste pakket kun je slechts één website hosten, in het tweede pakket meerdere sites (geschikt tot max 25.000 bezoekers per maand), in GoGeek krijg je wat meer performance tot je beschikking tot maximaal 100.000 bezoekers per maand.

Omdat ik het pakket voor meerdere sites wilde gebruiken ben ik zelf voor de optie GrowBig gegaan. Bijkomende voordelen in het pakket waren nog:

 • 65% korting op je eerste termijn (normaliter kost het pakket € 17,95 nu € 6,45)
 • De eerste termijn loopt een jaar, daarna ga je dus het normale tarief betalen
 • Geen setup fee
 • Gratis premium support (en deze support is premium, daarover later meer)
 • Gratis backups (basic versie)
 • Indien nodig een gratis SSL certificaat voor het eerste jaar
 • Gratis verhuisservice (als het om een bestaande website gaat)

Al met al krijg je een aardig pakket aan diensten. Omdat het voor mij om het testproject https://www.ggz.tips ging was ik met name gecharmeerd van de verhuisservice en het gratis SSL certificaat.

Service

Het aanmelden ging niet vlekkeloos, ik had namelijk via iDeal betaald en deze betaling was niet goed geregistreerd. Ik kwam dus vrijwel direct in aanraking met de support van Siteground, via chat in dit geval. Na een korte uitleg werd mijn account alsnog geactiveerd en ze gingen het nazoeken bij hun administratie. Goed opgelost dus.

De eerste site die ik wilde verhuizen was de eerder genoemde verzekeringen site. Je geeft de inlog van je ftp / mysql en ze gaan aan de slag. De site was dezelfde dag nog gekopieerd naar de nieuwe omgeving. Kort daarna heb ik de nameservers omgezet en draaide ik met de eerste website al bij Siteground. Het SSL certificaat kon ik pas aanvragen nadat de nameservers waren omgezet. Dit SSL certificaat werd ook door Siteground geïnstalleerd en hier hoefde ik eigenlijk geen enkele handeling verder voor te verrichten.

In dit proces heb ik de service afdeling op de proef gesteld. Met 5 support tickets werden er vragen gesteld over:

 • DNS instellingen van de mail (goed krijgen van de MX records)
 • Namserver instellingen
 • SSL wachttijden
 • Redirecten van http naar https

Ieder ticket werd binnen 15 minuten persoonlijk beantwoord. Dat wil zeggen dat ze inhoudelijk reageren op mijn vraag en niet grotendeels geautomatiseerd verwijzen naar een tutorial. Niet alleen gaven ze antwoord, ze pasten ook realtime server instellingen aan of maakten aanpassingen in het WordPress dashboard. Kortom actief aan de slag om jouw probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Performance

Nu is mijn mening over performance misschien niet helemaal geschikt voor deze review. Gezien ik van een erg beperkte hosting omgeving afkwam is de performance natuurlijk al snel goed. Wat ik in ieder geval kan delen:

 • First time to byte score ging van een F naar aan A op webpagetest.org
 • De SSL score ging van de laagst mogelijke score bij Versio naar een B rating op SSL Labs
 • Overall performance is een stuk beter (als gebruiker klik je overal sneller doorheen).
 • Update: In de websites wordt standaard een crawl delay:10 meegegeven. Dit zorgt ervoor dat Google eens in de 10 seconden een pagina kan crawlen en dus vertraging oploopt. Een minpuntje wat niet vooraf wordt gemeld helaas.

Conclusie

De factoren prijs, service en performance maken het voor mij dat ik tot nu toe een goede ervaring heb met Siteground. Zaken als een crawl delay zijn wel wat vervelende verassingen achteraf maar desalniettemin denk ik dat je voor dit prijsniveau tevreden mag zijn. Goed om vooraf te weten is dat Siteground gebruik maakt van Cpanel. Als je gewend bent aan een andere server cms dan kan dat even wennen zijn. Met name als je zoals ik op zoek bent naar goede, snelle technische ondersteuning dan zit je bij deze WordPress hoster aan het goede adres.

Heb je zelf een ervaring met deze partij? Plaats dan je ervaring bij dit artikel in een reactie.

Of kijk voor actuele aanbiedingen op: https://www.siteground.com/go/nextdayonline

 

3 gedachten over “Ervaringen met Siteground WordPress Hosting”

 1. Beste Peter,

  Na het bekijken van een video op youtube wil ik meer weten over siteground. Ik heb een vraag over de prijs. Je schrijft dat voor de eerste termijn de kosten €8,95 zijn. Betekent dit dat het daarna overgaat naar €11,95. Zo ja, wanneer gaat het volgende termijn dan in? Bedankt voor je reactie.

  1. Peter Davelaar

   Beste Frits,

   Dank voor je reactie. De eerste termijn loopt een jaar lang (dit heb ik toegevoegd aan het artikel). Ik zie dat Siteground de prijzen voor de tweede termijn wat heeft opgehoogd en voor de eerste termijn wat heeft verlaagd. Ik heb dit aangepast in het artikel.

   groeten,

   Peter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen